Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Men på torsdag hoppas jag kunna få mig lite med tips och trix vad det gäller Thaimat, för då är jag inbjuden till Santa Maria som ska ha Thaimatlagning
Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen
Fräs det strimlade fläskköttet och wokgrönsakerna på hög värme i smör och rapsolja. Häll i grädden och smakpastan från Arla kökets thaipanna, rör om och låt koka ca 2-3 min
Thairäkor4 p 1 kg räkor med skal4 limebladolja att steka i1 röd paprika1 msk grön currypasta2 msk strösocker1 tsk fisksås2 morötter i slantar1 burk kokosmjölk ( nu går det alldeles utmärkt att byta mot creme fraiche för de thaimatskänsliga)lite maizenaredningsaltFräs currypasta och limeblad i oljan