Thaimat

Thaimat

Thai red curry kycklinggryta

Thai red curry kycklinggryta

Bland det värsta jag vet är nog doften av curry och bruna bönor… Men thaimat är ju gott och konstigt nog så ingår ju curry i thaimat i många rätter
Lindas thai-biff-gryta

Lindas thai-biff-gryta

Jag älskar thaimat, kan inte få nog. Jag älskar thaimat, kan inte få nog. Jag gör min egna emellanåt, det blir riktigt bra
KYCKLING MED CASHEWNÖTTER

KYCKLING MED CASHEWNÖTTER

Jag älskar thaimat och den allra bästa thaimaten finns ju givetvis i Thailand. Ofta på restauranger här finns inte den rätta smaken tycker jag
Kyckling curry

Kyckling curry

Jag tycker jag alltid är på jakt efter den perfekta thai-rätten, att det ska smaka som det går när man går ut och äter thaimat
Thai-massaman!

Thai-massaman!

Men på torsdag hoppas jag kunna få mig lite med tips och trix vad det gäller Thaimat, för då är jag inbjuden till Santa Maria som ska ha Thaimatlagning
Wokad kyckling med cashewnötter

Wokad kyckling med cashewnötter

Koka ris enligt förpackning (ca 30 min). Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor
Thaikyckling med ananas

Thaikyckling med ananas

Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen
Thailändsk fläskfilé

Thailändsk fläskfilé

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparn
Thaiwok med risnudlar och jordnötter.

Thaiwok med risnudlar och jordnötter.

Fräs det strimlade fläskköttet och wokgrönsakerna på hög värme i smör och rapsolja. Häll i grädden och smakpastan från Arla kökets thaipanna, rör om och låt koka ca 2-3 min
Kyckling i grön curry

Kyckling i grön curry

Strimla kycklingen grovt. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor
Thairäkor

Thairäkor

Thairäkor4 p 1 kg räkor med skal4 limebladolja att steka i1 röd paprika1 msk grön currypasta2 msk strösocker1 tsk fisksås2 morötter i slantar1 burk kokosmjölk ( nu går det alldeles utmärkt att byta mot creme fraiche för de thaimatskänsliga)lite maizenaredningsaltFräs currypasta och limeblad i oljan