tillbehör

tillbehör

Potatisbakelser

Potatisbakelser

Hacka svampen och stek i fettet. Blanda i den pressade vitlöken. Salta och peppra. Låt det svalna något. Koka potatisen och pressa den
Rotfruktsgryta

Rotfruktsgryta

Skala potatis, morötter, kålrot och palsternacka. Skär allt i lagom stora bitar. Blanda vatten och buljongtärningarna i en lämplig kastrull
Purjolökspotatis på mitt vis.

Purjolökspotatis på mitt vis.

Häll oljan i en långpanna. Skala och strimla potatis,morötter o lök. Använd gärna en mandolin och de smala stavarna
Varm rotfruktssallad

Varm rotfruktssallad

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna
Rotmos

Rotmos

När jag var yngre serverades rotmoset med dem mer traditionella tillbehören fläskkorv eller fläsklägg samt senap