Potatisbakelser Hacka svampen och stek i fettet. Blanda i den pressade vitlöken. Salta och peppra. Låt det svalna något. Koka potatisen och pressa den Matklubben.nu
Blomkål och Broccolistuvning med falukorv. Koka blomkål och broccoli mjuka i saltat vatten. Smält smöret, ha i vetemjölet och späd med grädden och mjölken till en lämplig konsistens Matklubben.nu
Potatis- och vitkålsstuvning med falukorv Skiva ner potatisen. morötterna och hacka vitkålen. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Stek den hackade löken mjuk Matklubben.nu
Senapsdoftande Rotfruktsgratäng Blanda 2dl creme fraiche med ungefär lika mycket stark och söt skånsk senap. Smaka av med salt och peppar Matklubben.nu
Rotfruktsgryta Skala potatis, morötter, kålrot och palsternacka. Skär allt i lagom stora bitar. Blanda vatten och buljongtärningarna i en lämplig kastrull Matklubben.nu
Purjolökspotatis på mitt vis. Häll oljan i en långpanna. Skala och strimla potatis,morötter o lök. Använd gärna en mandolin och de smala stavarna Matklubben.nu
Varm rotfruktssallad Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna Matklubben.nu
Rotmos När jag var yngre serverades rotmoset med dem mer traditionella tillbehören fläskkorv eller fläsklägg samt senap Det blir inte alltid som man har tänkt sig