Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp
Ännu en arbetsvecka är slut och efter att har storhandlat tillsammans med alla andra som har fått lön är det skönt att komma hem och får laga lite god mat med Golden Friday på radion
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Det här är kalasmat eller efterrätt förstås som vi blivit bortskämda med av svärmor/farmor Ingegerd. På småländska kalas bjuds alltid på äkta hemlagad ostkaka
Så blev det julafton. Detta år var det Anders familj som skulle komma, de flesta till lunch. Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
Häll av spadet på sillen och skär den i bitar (om det är hela filéer) samt låt den rinna av. Strimla purjon, hacka rödlöken samt skala och kärna ur äpplet och tärna det i småbitar
Jag har haft en liten svacka när det gäller det här med bloggandet på sistone. Motivationen och inspirationen till matlagning har saknats och det har mestadels blivit genvägar i köket på sistone
Idag blev det ett spontanrecept. När jag gick och handla så visste jag inte alls vad jag ville ha. Så det blev lite lövbiff och lite annat smarrigt på vägen som slank ner i korgen
På tredje advent hade jag bjudit hem nära och kära på glöggmingel hos mig. Från att tänka pepparkakor med mögelost så blev det ett gäng med småplock till slut
Idag blev det en god middag i form av pasta med ugnsrostade körsbärstomater. Tomaterna skulle ugnsbakas i 1½ timma så därför blev det en rätt för helgen då man har lite mer tid än vardagskvällar