Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, 24 cm i diameter, med avtagbar kant med matfett. Blanda matfett, farinsocker, vaniljsocker, mjöl, bakpulver, ägg, matlagningsgrädde och citronskal väl
Jag gör mina varianter sockerfria och sötar istället med den underbara frukt som kallas dadel, men andra torkade frukter såsom aprikoser, fikon eller russin funkar också utmärkt
Är ni sugna på en kladdkaka extra allt. Lite Rocky Road kladdkaka. Här får ni receptet på den kladdkaka jag fick budad hem i samband med att Arla lanserade färskost
Jag har provbakat tre av recepten och gjort dem till mina egna genom att lyxa till dem lite. Oscar Målevik och Karin Moberg har tillsammans skrivit boken Friendly bread, baka glutenfritt från baguette till brownie
Skär allt kött i kuber som senare går ner i köttkvarnen. Blanda med alla övriga ingredienser och låt ligga övertäckt i kylen 3-5 dygn (ingen fara, kryddorna konserverar köttet)
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. 30. Passar utmärkt till den fyllda fläskfilén till nyår
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Efter en dag med städning, punktering på bilen, tvätt, en sväng till återvinningen, målning av innetak samt innebandymatch var det skönt med en hemmakväll i höstrusket med brasa, god mat och vin
Vår förrätt i söndags var Matplatsens Skagencheesecake (även om jag såklart inte följde receptet riktigt med gelatinet och fick ett annat utseende) Och kavring hittade jag inte så det blev ett annat grovt bröd Jättegod