Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bortkolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Inspiration till receptet kommer från boken Friendly Bread, som jag varmt rekommenderar alla som vill baka glutenfritt
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. 1Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Rör ihopäggstanningen. Häll över äggstanningen. Fyll pajformen med valfri fyllning (eller låt den förgräddade pajdegen stå tills nästa dag om en så vill
Fyll med valfritt innehåll (pajen på bilden är fylld med fetaost, kalkon, körsbärstomathalvor, riven parmesan och en äggstanning på lika delar grädde och ägg, samt lite salt och peppar)
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
1,5 dl grahamsmjöl eller 1,5 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl dinkelmjöl 0,5 tsk salt 0,75 dl olivolja eller annan olja t. rapsolja eller 75 g smör 0,5 dl vatten. 1,5 dl grahamsmjöl eller 1,5 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl dinkelmjöl 0,5 tsk salt. 0,75 dl olivolja eller annan olja t. rapsolja eller 75 g smör
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. 225°Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. 1Kavla ut den och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.