Turen hem gick i en väldig fart, medvinden tog oss den milslånga hem på mindre än 20 minuter - förmodligen nytt rekord för Ankis del. Rödlökssalsa3 stora rödlökar2 msk olivolja½ dl balsamvinäger2 msk honung1-2 msk finhackad färsk ingefära½-1 dl vatten½-1dl rött vin½ tsk salt1 krm svartpepparSkala och skiva löken tunt och fräs i olivolja i en stor stekpanna. Låt det sjuda på svag värme 10-15 minuter tills det är simmigt. 1-2 msk finhackad färsk ingefära. ½-1 dl vatten. ½-1dl rött vin
Förra tisdagen åt vi en matig omelett som vi tänkte dela med oss receptet av till er. I stekpannan slängdes en röra av lite av varje som hittades i kylen och så här slutade det hela
Bryn grönsakerna i olja i en panna eller gryta. I kväll har vi ätit en riktigt god grönsaksgryta. Till och med sambon som var lite skeptisk först gav den bra betyg
Det blev supergott. Till kraterlaxen häromkvällen hade vi bland annat grillad zucchini som tillbehör. Igår körde jag med zucchini igen men den här gången skar jag den i runda skivor istället för i två delar på längden
GI-knäckebröd. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix. När bröden jäst färdigt, placera dem i nedre delen av ugen och grädda 45-60 minuter. 1/2 dl mörk sirap (jag anväde rörsocker-sirap). 175 g ljus gluten- och mjölkfri basmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.