Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Mina tidigare försök har slutat med att jag, efter mycket möda och timmar av nervös förväntan, stått där med ett stenhårt, kompakt bröd som ingen ens med bästa vilja har velat sätta tänderna i
Ett väldigt smidigt sätt att baka måste jag säga. Men inte så mycket sirap att det blir ett sött bröd, man kan bara ana den om man vet om den, och inte heller så mycket att det blev trögjäst (ingen vanlig jäst i det här brödet)
Så har det börjat ett nytt härligt år, som vi hoppas ska bjuda på mycket roligt. Låter det gott. På Martins hemsida hittar ni den, nu till ett lägre pris
Gott Nytt År med ett glas bubbelvatten. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
ETTGOTT AVSLUT. Men ibland måste man få njuta lite, så härom dagen gjorde jag en lika enkel som ljuvlig chokladpannacotta, ett perfekt sätt att avsluta en god middag
Extra kul att det var ett vin från Kalifornien. När jag googlade på vinet hittade jag dessutom ett DN-recept perfekt anpassat för vinet - "Kycklingfilé med pumpa, morötter och kycklingsky"
Resultatet blev ett fantastiskt gott och färgrikt bröd. Rödbetsbröd är inget jag vanligtvis brukar baka men jag tänkte att det kunde vara roligt att slå två flugor i en smäll och baka ett lite annorlunda och spännande bröd samtidigt som jag fick en möjlighet att göra över med lite av rödbetsskörden
Detta är ett basrecept som jag utvecklat. Sedärja, detta är ett recept som finns på baksidan av Kungsörnens Lantbrödsmjöl, där står det bara Goda Limpor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.