Hönökaka. Något jag saknat i brödväg är mitt före detta favoritbröd. hönökaka. Nu har jag bakat egna. Det blir inte precis samma sak, men det blir himlans gott
Ugn. 225 grader. Putsa fläskfilén och skär den i 11-12 tjocka skivor som du plattar till lite. Bryn filéskivorna på ganska hög värme några minuter på varje sida, krydda med salt och svartpeppar och lägg dem i en smord ugnsfast form
Hej Torsdag. Promenadtorsdag, som vi säger. Alltid promenad med dagis. Lättare för barnen att hålla isär dagarna när de har olika rutiner för olika dagar
Här kommer receptet på äppelkakan jag gjorde i helgen. I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Rotfruktstemat fortsätter här hemma. Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Hallongrottor är ju en av våra mest folkkära småkakor på kakfaten och det känns kul att kunna bjuda alla mina glutenintolerenta vänner på denna favoritkaka
Eftersom banan inte är en torr ingrediens, blir resultatet inte lika knaprigt som mina vanliga småkakor, men jag hade gjort banansmåkakor tidigare, med mycket gott resultat