Salame Milano är ansedd som en mild salami. Kryddningen är enkel med peppar vitlök. Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Räms korv till vänster och Diedrichsens till höger. Två av bidragen i Årets kock 2011 innehöll korv och naturligtvis så såg jag mig manad att prova recepten
Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
Det här är en enkel salsiccia kryddad med fänkålsfrön, chilipulver och fänkålspollen. Jag försökte få tag på kalabriskt chilipulver men fick tips hos Latinamerikanska Livsmedel om turkisk
Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet