Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Fänkålskorv på gris

Fänkålskorv på gris

Förutom en korvkurs på Taylors & Jones så har det bara blivit korvstoppning vid ett fåtal tillfällen och då med blandat resultat
Salame Piacentina

Salame Piacentina

Det blev ganska mycket kött över från skinkan när jag gjorde culatello. En del av det tänkte jag göra salami av
Argentinsk chorizo

Argentinsk chorizo

Det här är en variant av chorizo som är typisk för Argentina. Det som är speciellt är att den innehåller både gris och nötkött
Mexikansk Chorizo II

Mexikansk Chorizo II

Jag har skrivit om Mexikansk färsk chorizo förut men det här är en annan variant efter Diana Kennedy
Salame Milano

Salame Milano

Salame Milano är ansedd som en mild salami. Kryddningen är enkel med peppar vitlök. Det som är roligt med den är att den ibland görs med en blandning av nötkött och griskött och det ville jag prova
Grekisk lammkorv

Grekisk lammkorv

Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Färsk salsiccia med koriander

Färsk salsiccia med koriander

Det här är en syrlig och ganska söt salsiccia. Den kommer ifrån Lazio i Italien. Den brukar göras både färsk och lufttorkad
Salami sommaren 2011

Salami sommaren 2011

Jag har följt i stort sett samma procedur som jag gjorde sist. En skillnad är att jag valde att knyta salamin, ungefär som med en stek
Fransk lantkorv

Fransk lantkorv

Det som är speciellt med den här korven är att den stoppas i stora fjälster och att den kokas. Jag använde rakfjälster som jag hade över från när jag gjorde salami
Kalabrisk salsiccia med turkisk chili

Kalabrisk salsiccia med turkisk chili

Det här är en enkel salsiccia kryddad med fänkålsfrön, chilipulver och fänkålspollen. Jag försökte få tag på kalabriskt chilipulver men fick tips hos Latinamerikanska Livsmedel om turkisk
Mexikansk chorizo

Mexikansk chorizo

Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet