Asiatisk lax eller laks
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150-200 gram laks per person, dvs 800 gram laks i det här fallet (välj helst den tjockare ryggfilén, kallas även loin, skuren i fyrkantiga bitar)
  • 1-2 citroner och 1-2 lime ca 2-4 cm ingefära, skalad och riven
  • 1/2 dl mirin (söt japansk risvinäger)
  • 1/2 dl soja
  • 1 dl ponzu (citrussmakande sojasås från Japan)
  • 3-4 salladslökar, tvättade och skurna i skivor
  • 1 röd chili, urkärnad och skuren i långa stavar till dekoration
  • 4-6 morötter, gärna med blasten kvar som du skär av några cm från moroten, borsta de färska fina morötterna, skala grövre
  • 250 gram sockerärtor
  • 15 minuter tills innertemperaturen är 45 grader Det bästa är om du kan mäta med en elektrisk termometer. Om du inte har det kan du känna på laksen när den känns klar. Den får absolut inte bli överstekt, då blir den torr och tråkig. Eftersom marinaden fungerar lite som en marinad till ceviche med all citron- och limejuice blir laksen nästan lite bakad av den och därmed krämig och underbar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.