vispgrädde. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten avgrädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk. 4 person(er) Ingredienser 2 schalottenlökar 2 tsk smör 2 dl vispgrädde 1 tsk senap 2 msk kalvfond, koncentrerad 5 cl whisky, rökig, 2+1 msk 1 krm svartpeppar, nymald 1 msk farin, brun 2 msk soja, kinesisk 1 msk grönpeppar, (torkad) 1 tsk maizena, majsstärkelse 1 tsk smör
Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Anki tycker vi ska ta på regnkläder och ge oss ut på regnbågsjakt. WasabisillRabarbersill BrantevikssillÄttarpssillStekt, inlagd sillChili och honungssillHavtornssillCitronsill PortersillIdag är det väder av sorten "rätt som det regnar så kommer det en skur" och vi är inte riktigt överens om vad vi ska fylla dagen med
Det är min kompis Karna och hennes man Johan som har lärt mig det. En bulle i denna delen avlandet är tydligen kanelbulle/vaniljbulle/säterknut eller andra söta bullar
Fräs vitlöken lätt i lite olivolja utan att den tar färg, och lägg i spenaten. Jag gjorde ju glutenfria tortillas ett par gånger nyligen, och jag tyckte de blev så bra att jag ville försöka mig på att använda samma deg till pizza
Jag kan meddela att den blev avdet himmelska slaget. LITE sylt blev det kvar efter tårtmakeriet och den tjyvhöll jag på och hade till glass några dagar senare
se är en härlig jordgubbs- och melonsallad med halloumiost. Dela det här. Skulle nästan vilja påstå att den kvalar in som den godaste sommarsalladenav alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.