Kletiga, sagolikt goda, tillfredsställer smaklökarna, vill ha en till-känslan. Bjud på dem under fikan, ta en eller två som mellanmål, gör ditt egna lördagsgodis eller bara njut av dem till ditt favoritprogram
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
. Den här kakan måste väl vara en klassiker ändå som gått från generation till generation. Jag hämtade dock detta recept från nätet för längesedan, då jag inte haft någon att fråga om det
Ugn 200°. Skala potatis, morötter och palsternacka och riv grovt. Blanda med salt och peppar. Krama ur vätskan som bildats och häll i en stekpanna med matfett
Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smöra och bröda 2 avlånga formar som rymmer 2 liter. Fördela den lösa smeten i formarna och sätt direkt in i ugnen i 180 grader ca 80 min
Dag 1. Rör i hop till en lös deg låt stå på varm plats med plastfolie över tills dagen efter. Dag 2. Då kan man välja att antingen baka ut surdegen eller "mata" den med ½ dl ljummet och ½ dl mjöl varannan dag tills man ska baka
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, ca 2 liter, och bröa den med 1-2 msk vetekli. Blanda solroskärnor, linfrö, 2½ dl vetekli, vetekross, vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bikarbonat i en skål
6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
I veckan fyllde drottningen år och vad passar väl då bättre än att baka en Silviakaka. Fast ärligt talat var det inte alls meningen att det skulle bli just Silviakaka den här gången, utan jag skulle göra en julkaka efter ett recept från Englands mästerbagare Paul Hollywood
Vi kom hem för en stund sedan efter trevligt eftermiddagsfika och massa prat som bland annat mynnade ut i att jag vid hemkomsten gick direkt ner i källaren och letade fram ett tittskåp som jag gjorde för sisådär 20 år sedan
Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiska våfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Ptjae. inte tackar man väl nej till en mazarin. Nä. Gott. Fint. Och oooerhört mycket sommar. - Varsågoda. Mördeg. 180 g vetemjöl0,5 tsk bakpulver100 g smör/margarin40 g socker25 g ägg (ca 0,5 normalstort ägg)Fyllning