Mina favoriter

Mina favoriter

  • 51 Recept
Mina favoriter
PALEO-CHOKLADBOLLAR

PALEO-CHOKLADBOLLAR

Kletiga, sagolikt goda, tillfredsställer smaklökarna, vill ha en till-känslan. Bjud på dem under fikan, ta en eller två som mellanmål, gör ditt egna lördagsgodis eller bara njut av dem till ditt favoritprogram
Falsk Toscakaka

Falsk Toscakaka

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Silviakaka

Silviakaka

 . Den här kakan måste väl vara en klassiker ändå som gått från  generation till generation. Jag hämtade dock detta recept från nätet för längesedan, då jag inte haft någon att fråga om det
Sötpotatiskaka med limetopping

Sötpotatiskaka med limetopping

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Riv sötpotatisen fint. Blanda alla ingredienser noga
Finska Potatiskakor.

Finska Potatiskakor.

Finska Potatiskakor är bröd som inte behöver jäsa trots att det finns jäst i degen. Går snabbt att baka
Potatiskaka med palsternacka och morötter

Potatiskaka med palsternacka och morötter

Ugn 200°. Skala potatis, morötter och palsternacka och riv grovt. Blanda med salt och peppar. Krama ur vätskan som bildats och häll i en stekpanna med matfett
Mandelpotatiskaka

Mandelpotatiskaka

Det här är ett gott tillbehör till en kötträtt. Det går väldigt bra att förbereda den innan och sedan värma upp den när köttet är klart

Blidölimpan

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg

Jossans mörka bröd

Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smöra och bröda 2 avlånga formar som rymmer 2 liter. Fördela den lösa smeten i formarna och sätt direkt in i ugnen i 180 grader ca 80 min

Ingrids goda bröd

Allt blandas och hälles i 2 1½ liters formar. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1 timme. 10 dl vetemjöl special

Surdegsbröd med Manitoba cream-mjöl

Dag 1. Rör i hop till en lös deg låt stå på varm plats med plastfolie över tills dagen efter. Dag 2. Då kan man välja att antingen baka ut surdegen eller "mata" den med ½ dl ljummet och ½ dl mjöl varannan dag tills man ska baka

Lunchbröd med solroskärnor

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, ca 2 liter, och bröa den med 1-2 msk vetekli. Blanda solroskärnor, linfrö, 2½ dl vetekli, vetekross, vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bikarbonat i en skål
Solrosbullar

Solrosbullar

Ljumma vattnet. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och solrosfrö
Lillsyrrans långpannebröd

Lillsyrrans långpannebröd

 6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Skum boll

Skum boll

Inte hemgjord. I dag fann jag till min stora glädje det nya numret av tidningen Bakat och Gott i affären
Hemgjorda marshmallows

Hemgjorda marshmallows

Jag kommer förmodligen aldrig mer att köpa marshmallows. Hade jag vetat hur enkelt det var att göra egna så hade jag gjort det för länge sedan
Silviakaka

Silviakaka

I veckan fyllde drottningen år och vad passar väl då bättre än att baka en Silviakaka. Fast ärligt talat var det inte alls meningen att det skulle bli just Silviakaka den här gången, utan jag skulle göra en julkaka efter ett recept från Englands mästerbagare Paul Hollywood
Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Vi kom hem för en stund sedan efter trevligt eftermiddagsfika och massa prat som bland annat mynnade ut i att jag vid hemkomsten gick direkt ner i källaren och letade fram ett tittskåp som jag gjorde för sisådär 20 år sedan
Twixkakor

Twixkakor

Bakade dessa supersmarriga kakor till sonens 2-årskalas, påminner lite om Raider/Twix, helt enkelt supergott och sött
Belgiska våfflor

Belgiska våfflor

Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiska våfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Mazariner m mandelflarn & choklad

Mazariner m mandelflarn & choklad

Ptjae. inte tackar man väl nej till en mazarin. Nä.  Gott. Fint. Och oooerhört mycket sommar. - Varsågoda. Mördeg. 180 g vetemjöl0,5 tsk bakpulver100 g smör/margarin40 g socker25 g ägg (ca 0,5 normalstort ägg)Fyllning