Jag återkommer gärna tillfläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt. Det är tacksamt att tillagai ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott
Skär köttet iskivor. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Skala och hacka löken och vitlöken. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Kanske liteknasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det intefunnitstid
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivadfläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindadpotatis
Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och litefestligaretillfällen
Ädel sås till medaljonger. Min före detta arbetskamrat och goda Vän G kom på middag en kväll. Du kanske tänkt på att jag då och då skriver att jag ätitmiddag med G
På min meny står just nu Theracough, Nasoferm, Treo och jag dekorerar med pappersnäsdukar. Men det hade kunde varit värre, mycket värre så jag ska inte klaga och lägga ner mer tid på att berätta om minfysiska status
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.