Fläskfilén blir grymt saftig i en tomatsås med buljong, lök, morötteroch apelsin. Den bräserar i gryta med lock i ugnen och den typen av tillagning gillas ju
Koka Bavette Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen. Skölj sparrisenoch ta bort de hårdaste delarna på stjälken
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter avmed svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Fisk i folie är nog en av de enklaste rätterna att laga, självaste tillagningen tar i och för sig lite tid, men under den tiden hinner du ju göra så mycket annat
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Hacka den gula löken fint och blanda ihop med övriga ingredienser. På min som var utan bröd (hade salladsblad istället) hade jag cheddarost, hemmagjord hamburgerdressing, tomater och lök
Vispa ihop sparrisbuljongenmed grädde, citronsaft, citronrasp, ägg och lite örtsalt och sjud såsen på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar
Skär avsparrisknopparnaoch stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten avsparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Denna chokladcrème är min senaste efterrättsfavorit. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörk rom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.