Vi har alldeles för mycket svamp i frysen, eller nä… jag börjar om…. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat
I går prövade jag ett annat tårtbotten recept,annars brukar jag köra 3lika delar. Men jag kollade igenom en gammal tidning och det var ett bröllop reportage med Gunilla Wall,hon som har och jag var tvungen att testa på
Den perfekta maten för de dagar då man hellre är ute än står vid spisen och lagar mat. Dagen före tillagning kryddar man upp karrén ordentligt, låter den vila i kylskåpet över natten
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. eller. Har varit på möte på försäkringskassan i hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när min sjukskrivning går ut
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Super smidig vaniljsås. ). 2 dl mjölk. 2 msk vetemjöl. 1 ägg. 1 msk strösocker. 2-3 tsk vaniljsocker. Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull och låt såsen sjuda upp under omrörning
Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök. Sätt grytan på en kall platta. Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag