Igår kväll gjorde jag lite godis som vi ska ha till sonens halloweenparty på söndag. Egentligen kallas den för winernougat men jag hade inte några mandelflagor hemma så det fick bli mandelkross istället
Detta är den illvärstaste chokladigaste kladdkakan jag någonsin gjort. Och den är vrålgod. Verkligen så god att man gapar efter mer samtidigt som man försöker möla in så mycket kaka i munnen så det inte ryms och dum nog att försöka tala samtidigt
Mina kommentarer. Kladdkakan verkar vara den mest älskade kakan av dem alla. Tidningar har tävlingar om bästa kladdkakan, det finns böcker med bara kladdkakor och det finns sajter med bara kladdkakerecept
Den här hallonglassen och den här lakritssåsen blir en alldeles, alldeles ljuvlig efterrätt. Nästan så god att man kan hoppa över varmrätten och bara servera glass
”Härligt Hemma” Har valt ut sina 10 favoriter nämligen. 10 favoriter nämligen. För en tid sedan blev jag kontaktad av Aftonbladet för ett recept de var intresserade av
Nu ett par dagar så har vi haft sol och väldigt varmt här. Och då passar det mig utmärkt att ta en glass då och då för att svalka mig och för att de faktiskt är gott
Hela nöjet med tårta är att komma på fyllningen och dekorera den. Den här gången blev det mycket choklad och lite fruktsmak i form av amerikanska blåbär
Jag vängde ihop en typ av chokladtårta häromdagen. Har hittat massa recept på kladdkakor men jag gjorde min variant och mixade recepten, hade i lite mandelmjöl eller kokosnötsmjöl
Man kan tycka att jag borde bjuda på ett värmade recept idag. En het gryta eller kanske en smarrig och god soppa, men nej, idag blir det glass i stora lass här på bloggen
Ibland kan det vara så gott med bara vaniljglass, så gott med bär, frukt eller choklad/kolasås till eller perfekt då man vill ha vaniljglass till bär eller äppelpajen
Wienernougat är väldigt enkelt att göra och snabbt går de också. Det här behöver du. 250 gram nougat 150 gram mjölkchoklad 100 gram flagad mandel GÖR SÅHÄR
Gjorde lite kokosglass häromdagen, blev inte helt nöjd med den då den blev lite gryning, detta berodde säkerligen på den stora mängden kokos som ingick, men glassen blev god och jag kommer att testa ett annat recept på kokosglass med mindre kokos nästa gång, funderar på om jag kanske skulle ta och beställa lite kokosessens och blanda i, det borde bli gott
Mina vänner, just hemkokt äppelmos är inte en smaksättning som bidrar med färg till en glassmet, så ni får tro mig - det smakade äpple, även fast skenet bedrar
En smarrig glass för alla oss som älskar lakrits. 2 dl mjölk3 dl vispgrädde100 g + 50 gram Lakritsfudge1 dl strösocker6 äggulorKoka upp mjölk och grädde
Efter mina macaroner blev det både äggulor och vispgrädde kvar, så när jag hade en kompis här på middag i torsdags fick jag en idé om att vi skulle göra egen glass