Det här var ett lättbakat bröd som var förvånansvärt smakrikt trots de enkla ingredienserna. Receptet är förstås från Jonna, hon har hur många bra (bröd)recept som helst på sin blogg så det lär bli flera recept därifrån snart igen
Jag bakar gärna inte bröd(förutom det populära knäckebrödet Svartsöknäcke som jag brukar göra), tycker det är kladdigt,omständigt och jobbigt att knåda, bökigt och lång tid tar det också
Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Samtliga ingredienser läggs i, starta/programmera brödmaskinen och vänta i några timmar/över natten. jag valde programmet för söta bröd, efter 3 timmar och 24 minuter var brödet klart och då hade det knådats, jäst och gräddats i brödmaskinen
Såg i recept boken, ja min brödmaskins recept bok att man kunde baka sockerkakor. Perfekt tyckte jag med den anledningen att jag ALDRIG har lyckats med en helt vanlig sockerkaka annat än tårtbottnar, man kan tyckas att det är likadant men det skiljer sig lite iafl