Pajer

Pajer

Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj

Idag är det alldeles vitt ute efter gårdagens snöoväder. Men idag skiner nästan solen och det droppar rejält mycket från taken, så härligt
Enkel Räkpaj

Enkel Räkpaj

Ingredienser. Pajskal. 4 st Ägg. 1 dl Grädde. 2 msk Smör. Fyllning. 500 g Räkor (evt krabba,kräfta och vad du har för andra skaldjur hemma blir super)
Laxgratäng i liten ugnsform (Lchf)

Laxgratäng i liten ugnsform (Lchf)

Idag va jag sugen på Lax. Men eftersom sambon inte gillar Lax gjorde jag 2små minigatänger. -). Jag fick en Lax och han kyckling
Blomkålsgratäng med smak av bacon

Blomkålsgratäng med smak av bacon

Skär bort stocken från blomkålen och dela för hand kålen i stora buketter. Skär bort stjälken/stocken från varje stor bukett och fortsätt bryta till mindre buketter tills de inte har större yta än en enkrona, gärna mindre
Laxpaj med broccoli och ädelost (LCHF)

Laxpaj med broccoli och ädelost (LCHF)

Laxpaj med broccoli och ädelost. Här kommer ett recept på något som blev riktigt, riktigt gott. Jag tycker att lax och ädelost är jättegott ihop
Broccolipaj

Broccolipaj

Pajdeg. Börja med att blanda mjöl och smör, tillsätt sedan vatten. Låt pajdegen vila i kylskåpet i 30 minuter
Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform, förgrädda i 200 grader ca 15 minuter. Finfördela kycklingköttet (som kan vara stekt eller grillat)
Broccoli- och fetaostpaj

Broccoli- och fetaostpaj

Pajdegen. Blanda samman smör (med fördel skuret i mindre bitar), mjöl och vatten, knåda ihop. Klä insidan på en pajform och förgrädda på 200-225 grader i ca 10 minuter eller tills degen fått en svagt gyllenbrun färg
Tomat- och fetaostpaj (LCHF)

Tomat- och fetaostpaj (LCHF)

Vi åt ofta tomat- och fetaostpaj innan vi började med LCHF-kost men då med pajdeg. Idag gör vi den utan pajdeg och den är riktigt, riktigt god
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader. Häll sedan i räkorna i pajskalet