Ger ca 6 stora (som frallor du köper) som du förbereder kvällen före och enkelt gräddar på morgonen20 gram jäst (obs inte jäst för söta degar)3 dl kall ekologisk standard mjölk1 tsk saltknappt 1 msk honungrör ut jästen med lite av mjölken, saltet och honungentillsätt sedan resterande av mjölkenblanda i1 msk ekologisk olivolja ( funkar lika bra med raps eller smält smör också (fast omständigare)250g Ekologiskt stenmalet Dinkel mjöl180g Ekologiskt Vetemjöl special (Saltå Kvarn har ett väldigt fint)Bearbeta degen väl, minst 5 minuter med en degblandare, 10 om du blandar för hand
Forma den rund fram till hit så väljer du om du vill göra en limpa eller massa frallor. Brukar också lägga lite plats över duken så torkar inte frallorna så på ytan
Stig upp en halvtimme före frukostkamrater och kära vänner. *Knåda degen nån minut, Dela till 12 frallor det brukar vara lagom. *Glad frukost 35 gram smör
De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
I helgen när jag satt och surfade på Facebook dök det plötsligt upp ett sponsrat inlägg från Företaget Belvita med en video som gjorde reklam för deras frukostkex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.