Mina favoriter

Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Mät upp grynen, kli och smör i en bakbunke. Koka upp vattnet och häll det över blandningen. Rör om och låt svalna tills det är fingervarmt
Gott och knaprigt.

Gott och knaprigt.

Jag fick ett önskemål om recepten på muffinsen och pepparkaksknäckebrödet, så här kommer de. Vill ni även testa ett annat knäckebröd, så finns havreknäcket [länk] sedan tidigare i bloggen
Recept: Havrebullar

Recept: Havrebullar

Här om dagen visade jag mina fina nya frukostbullar, vi gjorde dem för första gången för kanske två veckor sedan och sen dess är jag fast
Havrelimpa

Havrelimpa

Denna limpa smakar som "vanligt" bröd men är både glutenfritt och mjökfritt. Havrelimpa. ½ pkt jäst. 4 dl vatten
Glutenfri liten limpa med frö och havre

Glutenfri liten limpa med frö och havre

Jag köpte en väldigt söt liten brödform på Søstrene Grene och invigde den med ett gott glutenfritt bröd på bovetemjöl, rivet äpple och andra godsaker
Glutenfria morot och valnötsbröd

Glutenfria morot och valnötsbröd

Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
Morots- och mandelbröd

Morots- och mandelbröd

Länge sen det blev brödbak, men i helgen slog jag till och bakade glutenfritt. Det blev nästan lite kakkänsla eftersom det är kanel och vaniljpulver i
Havreknäckebröd

Havreknäckebröd

Det här brödet är supersmarrigt, busenkelt och glutenfritt. Gör eget havremjöl genom att köra havreflingor i matbredare i ca 5 min
Mer glutenfritt knäckebröd

Mer glutenfritt knäckebröd

Hej, hoppas du som är intresserad av glutenfritt knäckebröd har följt med på föregående inlägg. Här är knäckebrödet som jag gjorde idag, på jyttemjöl och provena havremjöl
Glutenfritt fröbröd med havre

Glutenfritt fröbröd med havre

Fantastiskt gott bröd med hård skorpa och mjukt inkråm. Frön och havregryn ger en nötig smak och extra fibrer och mineraler
Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligt glutenfria surdegen. Det blev ett formbröd inspirerat av ett annat bröd jag har på bloggen
Glutenfritt fröknäckebröd

Glutenfritt fröknäckebröd

Fröknäckebröd lagar jag ofta, det är enkelt att variera med diverse frön i och på toppen kan du ha flingsalt, chiliflakes eller vad du önskar
Tekakor glutenfria

Tekakor glutenfria

12 g jäst. 500 g mjölk (för mjölkfritt välj soja eller ris). 20 g olja. 20 g sirap. 100 g havremjöl. 140 g bovetemjöl