Mitt bidrag blev en sötsyrlig vinbärskaka som jag hittat hos Alla goda ting. Med varsitt recept och medhavda ingredienser möttes vi i en av vännernas kök
Blanda mjöl med bakpulver och vanilsocker. Spritsa marängen ovanpå och strö över mandelspån. 1Maräng. 1Botten 250 g smör 2 dl socker 2 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Ca 150 g (3dl) röda vinbär Maräng 3 äggvitor 1 ½ dl socker Dekoration MandelspånRör smör och socker poröst. Grädda sedan kakan i den övre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills marängen är svagt färgad
Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och vatten. Bred eller spritsa över marängsmeten. Servera kakan ljummen, gärna med en klick vaniljsås eller halvsmält vaniljglass
Blanda ner mjöl blandat med bakpulver och vatten. Bred eller spritsa över marängsmeten. Servera kakan ljummen, gärna med en klick vaniljsås eller halvsmält vaniljglass
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite sega maränger istället
Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa
Det bästa med hösten är nog ändå att det är lika med skördetid. För er som fortfarande har röda vinbär kvar eller för er som var smarta att frysa in några påsar, vill jag tipsa om att baka denna röda vinbärskaka som jag hittade inne hos Söta saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.