Apelsin-kakao-limpa med apelsinmarmelad är en speciell smakkombination som du kanske gillar. Grädda på näst nedersta falsen i ca 30 minuter (tills brödets innertemperatur är 98 grader - mät med stektermometer)Vill du få ett annorlunda bröd kan du utesluta brödkryddorna och blanda i 1 msk kakaopulver i degen
We wish you a Merry Christmas. Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter
In Swedish. Bread,. bread,. ♥ Easy bread recipe ♥. Bread will be golden, crusty and delicious. 2 minuter + 12-18 timmar jästning + 30 minuter gräddning. 1/2 - 1 tsk torrjäst (har använt 1 tsk men det fungerar fint med 1/2 också). Täck med plastfolje och en kökshandduk och låt degen jäsa i rumstemperatur för 12-18 timmar. 1/2 - 1 tsp yeast ( I use 1 tsp but it works with 1/2 tsp as well). Cover dough with a plastic wrap and let sit in room temperature for 12-18 hours. After the 30 minutes are up carefully remove the pot and with floured hands place the bread dough into it. Then remove the lid and bake for an additional 5-10minutes uncovered in case you want a more crispy crust. 12-18 timmar jästning + 30 minuter gräddning. 1/2 - 1 tsk torrjäst (har använt 1 tsk men det fungerar fint med 1/2 också). 1/2 - 1 tsp yeast ( I use 1 tsp but it works with 1/2 tsp as well)
Receptet fick växa fram ur ”experiment-skallen”. Jag har i många år försökt få till det där goda vörtbrödet som är lite tyngre, mer rejält, med sötma av massor med russin och sirap
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Falukorv is a Swedish sausage that comes from the north of Sweden that is half smoked, and I know many people compare it with the German Bologna sausage (don’t personally think it’s comparable, but, you know…)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.