Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter

Frikassé på kalvbog

1.  Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Skär det i jämnstora grytbitar. 2.  Koka upp vatten, salt, peppar, kryddnejlika, skalad morot i bitar, skivad purjolök och dill i en gryta eller tryckkokare

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta

Kalops av högrev

1.  Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Gratinerad hummer, lätt som en plätt!

Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
GRATINERAD HUMMER

GRATINERAD HUMMER

Kolla in klorna alltså. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. För det var faktiskt en hon med tanke på all rom vi hittade
Hummersoppa

Hummersoppa

Skala grönsakerna och tärna dem fint. Dela hummern på längden och ta ur köttet. Krossa klorna och ta hand om köttet