SquashgratängEftermiddagen gick betydligt fortare än vad jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats på en lugn stund i soffan en stund men det hann jag inte med, det får bli nu ikväll istället
Squashlasagne och sallad. Lasagne är ju bara så gott. Nu när jag inte äter pasta längre får jag hitta på alternativ istället och de kan bli minst lika goda
Squash och briesoppa var inte dumt. Jättegott med brie i soppan. Vad squashen hade där och göra är jag lite mer osäker på eftersom det inte var någon smak av denna
Det är lika lustigt varje gång jag handlar butternut squash i min lokala Coop-butik. När den gulbleka päronformade pumpan glider fram på varubandet tittar alltid damen/herren, killen/tjejen i kassan upp på mig med en frågande blick
Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Sätt ugnen på 175°C. Halvera squashen och skrapa ur innehållet så att ½ cm ut mot kanten blir kvar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med inkråmet i matfett tillsammans med tomaterna i ca 3 minuter
Växthuset är rensat på squash sedan flera veckor tillbaka och vi fick en hyfsat stor skörd i år. En inläggning blev det av de sista som skördades och förutom att det var plättlätt att göra det så är det väldigt gott också
Blanda köttfärs och grönsaker i grytan och häll över i en ugnfast form. Skala squashen, halvera den, skrapa ut kärnorna, halvera paprikan och rensa från kärnorna, skär sqausch, paprika och tomater i tärningar