På söndag är det första advent och jag har noterat att flera av mina vänner har börjat baka lussekatter, pepparkakor, köpa julklappar och andra så kallade förberedelser inför julen
Till vissa rätter, t ex dansk ribbensteg som vi ska ha idag, passar det så otroligt bra med rödkål. Förutom att den hemgjorda kålen är mycket godare än den köpta är det dessutom väldigt ekonomiskt att fixa rödkålen själv
Vi har ju vår lilla kvällsritual då vi tar oss en kopp te och ett par kex eller knäckebröd med ost och det drar med sig lite jobb eftersom sådana kex inte kan köpas
Idag har jag bakat två sorters bröd. mjukt bröd och knäckebröd. Knäckebrödet är fortfarande i ugnen på torkning, men det mjuka brödet är färdigt och avsmakat
Det går att hitta hur många recept som helst på nätetnär man letar på fröknäcke. Jag har plockat ingredienser från flera olika recept till mitt knäckebröd och det är så gott, riktigt beroendeframkallande
Nu har jag bakat knäckebröd igen. DHär kommer receptet. 2 dl sesamfrö1 dl Pofibrer1 dl Fibrex2 msk Fiberhusk1 tsk bakpulver2 dl riven ost2 ägg2 msk kokosolja (el smör)½ tsk salt1½ dl vattenBlanda alla torra ingredienser med den rivna osten
När det gäller just knäckebröd varierar jag mig ganska mycket (både inom LCHF-vänliga alternativ och vanliga), detta kommer att hamna bland favoriterna
Jag har aldrig bakat knäckebröd förut men efter att på olika bloggar (främst bloggar om LCHF-kost) sett olika recept på fröknäcke som sett så goda ut ville jag också pröva, jag tycker om allting som innehåller nötter och frön