Dagens recept blev Citonmuffins. Det är receptet är glutenfritt eftersom det innehåller potatismjöl istället för vetemjöl och det går att göra laktosfritt om man använder laktosfritt matfett
Blanda de torra ingredienserna och finfördela därefter margarinet i detta. Tillsätt mjölken och rör ihop till en smet, men rör inte mer än nödvändigt så att allt är blandat
se så finns det ett recept på Kokosdrömmar där dom skriver att man kan ta. Egentligen borde min vän/hyresvärdinna/fruga L skriva detta inlägg då det som jag nu ska berätta för er hände henne
Hittade detta recept på franska madeleinekakor i Leilas bok A piece of cake. Jag har inga madeleineformar, men det funkade alldeles utmärkt att göra dem i mandelmusselformar samt att göra dem glutenfria
Recepten kommer att finnas på deras receptsida Baka Mer. För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till
Jag kan verkligen rekommendera boken ”Baka Glutenfritt” av Karin Moberg och Oscar Målevik. Från den testade jag idag att baka en sockerkaka, som blev riktigt god
En riktigt god sockerkaka som går att göra med diverse bär eller bara naturell. Jag har upptäckt att vetefria bakverk är godast med någon fyllning, blir extra saftigt då
Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
20 kakor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 3 mosade, mogna bananer (ju mognare desto mer sötma) med 1 tsk ekologiskt vaniljpulver och ½ dl flytande kokosolja i en stor skål/bunke
Servera den glutenfria sockerkakan. Bakade denna sockerkaka lite på prov ,luktade underligt under gräddningen tyckte jag men kanske inbillning för kakan blev bra och smakade helt ok
Tänk på att alla glutenallergiker inte tål glutenfria havregryn. 100 gr mjölkfritt smör2 dl glutenfria havregrynDrygt 1 dl glutenfritt mjöl0,75 dl farinsocker1/2 tsk bakpulver1/2 tsk kanelen liten nypa saltSmält smöret och häll över de torra ingredienserna. 2 dl glutenfria havregryn
GLUTENFRIA LUSSEBULLAR 201015 g jäst40 g palmsocker (Indonesiskt, ganska hög vattenhalt)½ g (1 pkt) saffran, stött2 tsk fiberhusk1 msk psyllum (från Finax)3/4 dl pofiber½-1 tsk stött kardemumma1 grovrivet äppleca 300 g Lailas grova mjölmix (grönt paket)1 dl russinvatten75 g mandelmassapärlsockermalen kanelKnåda samman alla ingredienser utom mandelmassa och kanel med så mycket vatten att det blir en lös med hanterbar deg