Åter igen inspirerad av Lotta Lundgrens matlagning blev det risotto till laxen. Ensam kan just den här risotton kännas just en aning ensam, men som tillbehör är den utmärkt
. Ingredienser (4 portioner). 1 kyckling i mindre bitar8 scampi, eller havskräftor20 blåmusslor2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar4 dl paellaris eller risottoris1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 paket saffran1 liter kycklingbuljong2 paprikor, skurna i bitar1 burk hela tomater2 dl gröna ärtor, frystasalt och peppar
Så goda chokladbakelser som var oförskämt lätta att göra. Ingredienser100 g smör200 g mörk choklad1/2 dl starkt kaffe2 ägg2 äggulor1/2 dl strösockervaniljglass till serveringhallon till serveringGör såhär1
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1
En svårslagen lunch eller, i mindre portioner, starter. Med en härligt sälta ifrån skaldjursfonden och sötma samt krämighet ifrån vin och risotto, är denna rätt en riktig höjdare i munnen
Herregud vilken god nyårsdessert vi gjorde, herregud. Ljuvlig dumlemousse med krossade nötter. 4 port 1 påse dumlekolor 3 dl vispgrädde Klipp dumlekolorna i bitar och lägg i en bunke