Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. En lite annorlunda botten som är som en cheesecakebotten men med nötter den ger textur åt tårtan och gör sig perfekt ihop med den lena chokladmoussen
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
Här kan man avsluta om man vill ha sockergrynig mandel. 200 gram sötmandel MED skal200 gram strösocker (= ca 2,4 dl)0,6 dl vatten1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker. Recept hittat här 200 gram sötmandel
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka). 1 påse sötmandel
Vänd ner spenaten i de rostade grönsakerna och servera med korven och såsen. 1 kg gulbetor1 msk olivoljaSalt och peppar2 st rödlökar1 st zucchini600 g färsk salsiccia1 tsk smör1 dl hel skållad mandel Sås. Ta ut plåten och lägg på korv, lök, zucchini och mandeln, sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. 200g sötmandel. Skålla och skala mandeln (30-40 sekunder i kokande vatten brukar räcka). ) 200g sötmandel
Skippa absolut inte den rostademandeln. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med vattenkrasse och mandel [eller lägg lite ruccola på tallrikarna först och lax- och avokadoblandningen ovanpå]
En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostademandlar/mandelspån. Strö på (rostad om önskas) hackad mandel/mandelspån över marängtäcket och grädda 5 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.