Mina favoriter

Mina favoriter

  • 25 Recept
Mina favoriter
Saffranspannacotta med hallonspegel

Saffranspannacotta med hallonspegel

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Majsbröd

Majsbröd

Det här recept ger ett härligt sätt och saftigt majsbröd, eller cornbread som det kallas i USA. Passar till lite saltare mat, som grillat eller en god stek, men kan med fördel avnjutas till en kopp te eller varför inte ett glas mjölk
Ananaspaj

Ananaspaj

Mammas goda ananaspaj. Jag som egentligen inte ens tycker om ananas, men den här är god. ).  . DEG. 150 g smält smör
Knäckig ananaspaj

Knäckig ananaspaj

Oj vilken konstig dag det här har varit. Egentligen ska jag bara jobba fem timmar på fredagar från 8 till 13, men eftersom jag ville vara med på ett möte med astma- och allergiföreningen i Luleå och skolfolk på morgonen så flyttade jag min arbetstid
God ananaspaj

God ananaspaj

I helgen fick vi recept på ananaspaj av svärmor - bara sådär via telefon. Hon skulle nämligen iväg till goda vänner och hade precis "slängt ihop ett säkert kort som inte går att misslyckas med"
Tobleronemousse

Tobleronemousse

Enklast i världen. Faktiskt kan man göra denna mousse med vilken choklad man vill. Man kan ha den som tårtfyllning, till pannkakorna eller pajen

After Eight fluff

Mycket god fyllning, ej så söt vilket uppskattas av många. Räcker till 1 normalstor tårta. 100 gram after eight
After eight dröm

After eight dröm

Ha ni varit in någon gång på en norsk sidan som heter Det sote liv. Vill ni frestas uta bara den då går ni in annars låter ni bli
Love After Eight

Love After Eight

En helt gudomlig och relativt enkel dessert, lite pill är det med skålarna men de kan man göra någon dag innan
Choklad mousse "after eight"

Choklad mousse "after eight"

Själv dekorerade jag mina mousser med hemmagjord björnbärssylt. Hade den sista förpackningen med after eight i skåpet som jag kikat på nu ett tag
Mintchokladmousse

Mintchokladmousse

Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Lägg det i en värmetålig skål. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen
After Eight-pannacotta

After Eight-pannacotta

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädden och socker, ta av från värmen. Ta upp gelatinet och rör ner i grädden
Kul Mintkladdkaka

Kul Mintkladdkaka

Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret tillsammans med After Eight-kulorna, på låg värme
Mintchokladkaka

Mintchokladkaka

Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, med smör. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör, rör om lite då och då
Kladdkaka med smak av mintchoklad

Kladdkaka med smak av mintchoklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Rör i choklad och After Eight-bitar så att de smälter in i blandningen
Choklad- och mintmousse

Choklad- och mintmousse

Koka 1 dl grädde i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och After eight så det smälter
Aftereightbollar

Aftereightbollar

Att använda smöret kan du göra på två sätt, men jag föredrar att skära smöret först i små bitar i smeteten
After eight cupcakes

After eight cupcakes

Smält margarinet och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner hälften av mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hackad after eight
Chokladmuffins med after eight

Chokladmuffins med after eight

Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om man har varmluftsugn). Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao
After Eight cheesecake

After Eight cheesecake

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekexen och lägg dessa i en bunke. Smält smöret och blanda i. Häll sedan kexblandningen i en form med löstagbara kanter och tryck till i botten
After Eight-tårta

After Eight-tårta

Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen
After Eight cheesecake

After Eight cheesecake

Krossa kexen fint. Blanda med smöret. Tryck ut i en form 24cm. Ta undan 5 After Eight,smält resten i vattenbad