Ok, det här är långt ifrån en soppa som får kalla sig genuint vietnamesisk. Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Det är ganska lätt mat, och det gäller att få i sig en hel del volym om man skall bli mätt, det passar därför också bra som förrätt men vi åt som middag
Vietnamesisk sallad med scampi Köttfärsknyten i salladsblad När mannen här hemma varit borta, kommer han oftast hem med massa matinspiration som han sedan ska försöka förklara för mig
Jag hade lite problem först med vad jag skulle bjuda på men de tycker om asiatisk mat så jag behövde inte fundera så länge innan jag kom på vad jag skulle laga
5 dl risvinäger (man kan gärna ta lime isf eller delvis)Liten bit finstrimlad ingefära1 tsk sesamolja2 tsk sockerSalt efter smakFärsk eller torkad chilli+1/2 kruka koriander och eller thaibasilika1/4 gurka, i små bitar1/5 finstrimlad purjoisbergssallad, strimlad1 tomat, klyftad3 rädisor, strimlade1 morot, hyvlad finstrilmad2 stekta ägg i strimlorsesamfrö+Om man vill boosta