Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Advent betyder adventsfika, och adventsfika betyder, till min stora glädje, bakdags. Alltifrån saffransbullar till clementiner, glögg, värmeljus och julmusik, pepparkakor, ingefärskola och jag vet inte allt, bjöds det på, när jag och mina lika julentusiastiska vänner slog oss ihop och uppkrypna i sofforna riktigt myste in julen ordentligt
Och jag har haft sån träningsvärk både igår och idag. Jag och min sambo David åkte till Gävle redan i fredags för att åka till Proteinbutiken för att hämta lite bars och drickor som de var snälla nog att sponsra oss med
När man hittat ett riktigt favoritrecept, då är det otroligt svårt att hålla fingrarna i styr och inte baka tusen olika versioner av receptet om, och om, och om igen
Här har vi en banan och morotskaka som Joline bakade förra veckan. Ni vet hur saftigt det blir med både banan och rivna morötter i en kaka så dessa blev mer som små bakelser med den krämiga glasyren på
Häll vätskan över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt socker, sirap och salt. Blanda ner mjölet och arbeta degen så att den blir smidig och släpper från kanten av bunken
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör om till en jämn smet, vänd ner rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.