Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. Veckan har med andra ord varit hektiskt med aktiviteter nästan varje dag och den är inte slut än
Tycker du om räkor och lite hetta i maten, då kommer du älska den här förrätten♥. Trä sedan upp räkorna på spett och grilla några minuter på varje sida
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander. Igår firade jag och min man nioårig bröllopsdag, en månad i efterskott
Heta musslor med chorizo och vin. Steve håller på och meckar med värmepannan. När vi upptäckte att pannan tystnat och vattnet började kallna så googlade Steve möjliga pannproblem och kom fram till att problemet kunde vara antingen att termostaten gått sönder eller elementet inne i pannan
Heta räkor fungerar som sagt bra till lunch, som eftermiddagssnacks och som drinktilltugg. Serverad ovanpå en skiva ljust levainbröd är dessa heta räkor verkligen något extra
Dela potatisen i långa klyftor och skölj dem noga, låt rinna av på papper. Lägg dem i en påse och pudra ner stärkelsen vilket hjälper sötpotatisen att bli krispigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.