De här laxfärsbiffarna har jag gjort massor av gånger. De är så himla goda. Vi har haft olika tillbehör till dem under åren men nu är favoriterna satta
Fisken är köpt på saluhall, vilket garanterar en färsk och god fisk. En riktig svensk klassiker. Mängden salt i lagen stämmer, det ska vara mycket för att fisken skall få tillräcklig sälta
Torskrygg med sparris, syrade tomater och vitvinssåsI helgen åt vi en otroligt god torskrygg tillsammans med kokt sparris, syrade tomater och vitvinssås
Här har jag googlat och funnit inspiration på lite olika ställen. Broccoligratängreceptet tog jag i princip rätt av från denna sida förutom att jag tog vanlig riven ost (ej gorgonzola) och att jag hade i lite cayennepeppar i min version också
Den här var både enkel och god. Kändes lite lyxigare än att bara steka laxen rakt upp och ner. Åt den med en smarrig romsås med crab sticks i och avocado på sidan
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Igår åt vi en laxrätt som hade få ingredienser, men som blev helt fantastiskt god. Jag är ju svag för de mesta som innehåller västerbottensost, men det var hög klass på middagen igår om jag får säga det själv
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. eller. Har varit på möte på försäkringskassan i hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när min sjukskrivning går ut
Vänd filerna i mjölet och stek dom knapriga i en stekpanna. Ta upp dom och häll bort fettet. Stek nu de grovt hackade champinjonerna och den skalade och hackade tomaten på svag värme så de mjuknar
Jo, jag vet att det egentligen skall vara sjötunga med rödtungan är så god att den duger bra. I en riktig Walewska skall det också vara hummer och tryffel men i denna budgetvariant är det ersatt med champonjoner och kräftstjärtar
Nu var det länge sedan jag skrev något men detta var så gott så det måste läggas upp, ett recept från Mattias Lagerqvist som är kökschef på Idas brygga i Karlsborg
Fredag, denna underbara dag, vill jag ha något relativt lättlagat men ändå lite speciellt. Fisk är ofta av denna katergori och röding hör till mina favoritfiskar