Mina favoriter

Mina favoriter

  • 86 Recept
Mina favoriter
Chicken piccata

Chicken piccata

Efter att ha ätit denna rätt i USA i somras var vi tvungna att laga det hemma också. Jättegott blev det
Korvgryta à la Forsell

Korvgryta à la Forsell

Korv à la Forsell. 4 port. 400 gram falukorv 1 dl vatten 1 köttbuljongtärning 2 ½ dl mjölk 3½ msk vetemjöl 1½ dl matlagningsgrädde 3 msk tomatpuré 3 msk senapsrelish (se nedan) 1-2 msk dill, hackad och frusen (½ dl om den är färsk) salt vitpeppar aromatkrydda Senapsrelish
Flygande Jacob

Flygande Jacob

Flygande Jacob. 2016-06-22, 21. 38. Flygande Jacob har jag inte lagat på år och dagar. Men igår blev jag så himla sugen på just grillad kyckling och den goda "rosa såsen" som jag alltid kallade det när jag var liten
Ostkaka med keso

Ostkaka med keso

Ostkaka är väldigt gott och passar bra som mellanmål eller efter en sopplunch. Den här ostkakan gör jag ibland som mellanmål på förskolan när det har varit soppa till lunch
Persisk lammgryta a la Ulrika

Persisk lammgryta a la Ulrika

Häll olja i din Autocook. Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili. Lägg ner i Autocooken tillsammans med lammkött, riven ingefära, och kryddor
Moussaka

Moussaka

Moussaka är Greklands motsvarighet till lasagne, där man använder auberginer istället för pasta. Här har jag även lagt till zucchini och gjort min egen variant på rätten
Kräftsoppa

Kräftsoppa

En väldigt enkel, krämig och supergod soppa. Passsar ut märkt som lunch, men även som förrätt. Ingredienser
Smal fisksoppa med tomat och saffran

Smal fisksoppa med tomat och saffran

1. Skär löken i bitar. Finhacka vitlöken. Skär paprikan i små bitar. Skala och skär morot i bitar. 2. Fräs löken och vitlöken i lite olja
Saftig saffranskaka i långpanna

Saftig saffranskaka i långpanna

Tjingeling. Jag har letat rätt länge efter ett riktigt bra recept på en saffranskaka som inte blir torr, inte kompakt, inte smaklös, inte smulig osv…
Klassiska Mazariner

Klassiska Mazariner

18 st. Mördeg. 3 dl vetemjöl. 1/2 tsk bakpulver. 100 g smör. 2 1/2 msk socker. 1/2 ägg. Fyllning. 150 g mandelmassa. 50 g smör
Köttgryta med rostbiff

Köttgryta med rostbiff

Foto. Martina Ca 468 kcal/port med ris Ca 244 kcal/port utan ris Sallad. ca 86 kcal/port 4 port 500 g rostbiff 2 tsk smör 100 g strimlad vitkål 2 paprikor i valfri fär i mindre bitar 2 gula lökar hackad 3 dl vatten 1,5 msk oxfond 1/2 dl chilisås 1 dl matlagningsgrädde 15% 1 tsk vetemjöl+ lita vatten till redning salt grovmalen svartpeppar 3 dl okokt ris Gör så här
Recept på Tacogratäng.

Recept på Tacogratäng.

Hej på Er. Hoppas att ni alla haft en riktigt strålande jul. Ett stort Tack för era fina julhälsningar här på bloggen
Månadens sötsak:  Rose-Water Madeleines.

Månadens sötsak: Rose-Water Madeleines.

Varje gång när jag spenderar min tid i köket med mina bakverk blir jag mycket glad speciell när dofta av min kaka som jag bakar sprider sig hela min lägenhet så det gör mig mycket glädje
Svampfyllda rullader i gräddsås

Svampfyllda rullader i gräddsås

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Mexikansk köttfärssoppa

Mexikansk köttfärssoppa

Nu till hösten hör lite mustiga soppor till tycker jag. I vår familj är den här Mexikanska köttfärssoppa väldigt populär, inte minst av barnen som älskar att den smakar taco, en Tacksoppa helt enkelt
Picatta milanse ( ricetta originale )

Picatta milanse ( ricetta originale )

Gör så här. Fräs riset tillsammans med saffran i oljan och slå i vatten och smaka av med salt. Koka i ca 18 minuter under omrörning
Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

För att få ut extra smak ur saffranet kan man mortla det med lite strösocker, ca en tesked. Detta är inte nödvändigt och kan hoppas över om man inte har tid eller inte har en mortel
Tacosuppe

Tacosuppe

Tacosuppe,.  her er det bare å velge det tilbehøret du liker best. Les mer
Broccoligratäng med fetaost

Broccoligratäng med fetaost

Gratänger är så himla gott och smidigt. Perfekt tillbehör men även gott att äta bara som det är. Här kommer en ostig variant