Du kan givetvis välja att smaksättamed något annat om du föredrar det. Glasyren gjorde jag av Philadelphia färskost som jag blandade med Sukrin melis - florsocker i form av ett sötningsmedel som är gjort av Erythritol, en sockeralkohol som är naturlig och som inte skadar tänderna
Tillsätt smör och vaniljsocker och vispa tills den blir len och fluffig, det tar ett tag. Igår gjorde jag cupcakes som består av vitchoklad muffins toppad med len Hallon frosting
En supergod glasstårta smakavvaniljmed en chokladig oreokexbotten. Smält nutella och choklad på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt och pösigt och tillsätt "huskröran". Den som vill kan förstärka apelsinsmakenmed lite apelsinlikör eller apelsinarom, men det är ingalunda nödvändigt
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Den här gången använde jag kärnorna som ger den där speciella körsbärsmaken, plus att jag lät en vaniljstång koka med i marmeladen, ett tips från en kär kollega som precis som jag är lite insnöad på att pyssla i köket
Finfina muffins, bakade med mitt favoritmuffinsrecept - så självklart blev de sköna, skämt åsido. Rör ihop det rumsvarma smöret med socker, ägg, olja samt mjölk
Den blev himmelskt god med mycket smakav jordgubbar och vanilj. Hon tycker inte om choklad, så den fylldes med jordgubbar och mumsig whipped cream frosting (som är cream cheese och grädde, så himlans gott)
½ dl kesella vanilj (eller kesella + smaksättningenvaniljpulver samt honung efter smak). Det här blev en synnerligen god kombination som fick smaklökarna att jubla och magen att bli mätt och nöjd ända fram till lunch
Men denna dag blev jag sugen på att baka cookies med kanel & vanilj istället. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.