Ät med mjuk "puris" (stekt indiskt bröd). Det är urtrist att vika tvätt. Det gör jag alltid framför tvn. Den här lördageftermiddagen lyckades jag zappa in på en kanal som visade en brittisk kock - Rhodes - som stod i stekande sol i Bengali, Indien, och lagade mat
Idag kom jag på att jag skulle ta fram min gamla lergryta från 80-talet som står längst in i " hemska skåpet" ( har fått sitt namn efter det kaos som råder därinne)
Låt alla ingredienser och kryddor förutom ghi, koriander och persilja koka mjukt i 6-7 dl vatten. Addera sedan ghin, koriandern och persilja och låt koka lite till
1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram3 dl vatten, fingervarmt8 dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olja2 tsk honung eller socker1 äggAtt garnera det nybakta naanbrödet med
Det kockades även indiskt i köket. Veckan har kickat igång och vi är redan inne på tisdag, en liten blink och vi är mitt i veckan och sedan är det helg igen, himmel
Ofta när jag jobbat natt brukar jag åka direkt till yogastudion men inte idag. Det var en jäkla jobbig natt så idag lyxade jag till det med en massage istället
Zzzzzz. Jag känner mig som en björn som gått i ide och vill sova i sisådär 6-7 månader. Nej jag skojar inte, jag känner mig verkligen trött på vintermörkret och kylan
Sätt ugnen på 225 grader. Rensa ur fröna ur chilifrukterna och hacka dem. Hacka rödlöken. Mosa potatisen och blanda den med olivolja, lök, chili, koriander och salt
Ordet Naan kommer från persiska där det helt enkelt betyder “bröd”. I Indien är naan ett platt bröd av jäst vetedeg som man ”smäller” fast på innerväggen i en tandoor, där det bakas i hög temperatur runt 450 grader
eller ja, så lyder väl inte mantrat egentligen. Men det är roligt att baka indiska naanbröd. De nygräddade bröden serveras ofta till indisk mat för att mildra de kryddstarkare rätterna
När vi var med i Buffé så visade det sig att alla människor inte var lika positiva. En del sa saker som "det är väl inte så märkvärdigt att ha en matblogg"
Vispa upp ägget, smält smöret. Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut 4 klumpar på ett bakplåtspapper. Klappa ut med blöta händer till avlånga, naanformade kakor
Men som sagt, mina smaklökar kräver att regelbundet få uppleva exploderande och fireworking smaker så vad passar då inte bättre än Indiskt när man ska ha vegetariskt