Att baka i långpannan är bekvämt. Man slipper moment som kavling och rengöring av bänk och redskap. Hela satsen ryms i en långpanna och de är saftiga och goda, dessutom
För att göra Mums behöver du ingen ugn. Det här är ett väl beprövat recept som alla barn, ja alla vuxna också gillar1 äggvita1½ dl vatten4½ dl strösocker1½ dl florsocker2 msk potatismjöl1 msk vaniljsocker---------2 msk gelatinpulver1½ dl hett vattenGarnering1 påse kokosflingor3 msk kakaoBlanda allt utom hett vatten och gelatinpulver i en fettfri bunke
Vill man ha något gott med sig på utflykten rekommendera jag dessa goda bullar med ost och skinka. Ca 20 styckenDeg150-200 g margarin4 dl vetemjöl250 g keso, feta/oliv½ tsk salt2 tsk bakpulverFyllning200-300 g rökt skinka i tunna skivorgreveost i skivorägg till penslingFördela margarinet i mjölet
Det blev strössel på mina. Mmmm, det här receptet gjorde de på Gokväll och jag lovar att det var gott. Gör man portionsformar så gör dem inte för stora, då blir det för mäktigt
Ca 35-40 stycken4 dl gräddmjölk50 g jäst200 g rumsvarmt smör1 dl socker1 krm salt1 tsk stött kardemumma1 ägg2 krm hjorthornssalta 13 dl vetemjölFyllning3½ dl vaniljkräm (fast)GarneringSmör/margarinströsockerVärm gräddmjölken till fingervarmt och häll den över jästen i en bunke och rör om
Ett enkelt och bra recept. 4 ägg1½ dl strösocker1 dl vetemjöl1 dl potatismjöl2 tsk bakpulverEv. smaktillsatsrivet skal av ½ tvättad citroneller2 tsk vaniljsockerUgnsvärme - 200 graderVispa ägg och socker pösigt
Den här kakan har fått sitt namn av att fyllningen, pluppas i. 1 kaka150 g mjukt smör2 dl strösocker3 ägg3½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 msk matlagningsgräddeFyllning50 g smält smör100 mald sötmandel1 msk ströbröd1 msk matlagningsgrädde1 1/4 dl strösocker1 tsk vaniljsockerSmörj och bröa en rund form med actagbar botten, ca 25 cm i diameter
En festfin tårta med god chokladgrädde som döljer en lagom seg botten bakad på hasselnötter. Den här tårtan vann första pris på Bondens marknad i Sunne 1988
Pajskal125 g smör3 dl vetemjöl3 msk kallt vattenFyllning250 g kasslerca 125 g broccoli125 g fetaost2 dl matlagningsgrädde2 ägg2 msk ajvar2 tomatersalt och pepparUgnsvärme - 200 graderGör pajdegen och låt den vila kallt en stund