Servera med. Häll av vattnet och skala tomaterna under kallt rinnande vatten. Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut. Fräs räkorna med löken och vitlöken i oljan ca 3 minuter
Ingredienser Portioner. 4 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 3 msk olivolja 2 förp finkrossade tomater (à ca 390 g) 2 dl vatten 1 tsk strösocker 1/2 msk finrivet citronskal 1/2 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk Till servering 2 dl grovt hackade svarta oliver 1 dl hackad persilja citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
(Täck ev gratängen med en bit smord aluminiumfolie efter halva gräddningstiden, om det behövs. Servera med citronskivor och yoghurt blandad med tomaterna
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.