Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Jag, varför jag kallar det burgare vet jag inte, men gott är det. Receptet är för 5 burgare. 500g nötfärs max 10% fett 1 msk ketchup felix 3 msk slotts senap orginal 1½ tsk salt 1 tsk svartpeppar - Annanas, färsk Gurka, medaljonger Paprika, gul Körbärstomater Isberssallad - 1msk (på varje burgare) ica hamburgerdressing eller 1 msk ketchup eller 2 msk creme fraiche lätt chili 1
Ett tips från en klasskamrat. Tack så mycket. Det var väldigt smarrigt, men ingen personlig favorit. Middagssällskapet klagade inte heller, så det var helt klart godkänt
Blötlägg riset i ca 15 min, skölj riset och låt den droppa av i en sil. Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan
Kärna ur tomaterna, hacka i mindre bitar. Hacka rödlök eller salladslök. Blanda tomat och lökhack. Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft
Recept på en gammal klassiker jag tillagade i helgen. Fortfarande lika god. )Ingredienser för 4 personer2 gula lökar1 grön paprika1 burk champinjoner1 msk mjöl1 dl chilisås3 dl grädde1 dl creme fraiche1 tsk salt1 krm svartpeppar1 krm curry1 krm chilipeppar1 krm cayennepeppar1/4 dl koncentrerad apelsinjuice1 kg räkorGör så härHacka löken och strimla paprikan