Rekommenderar detta varmt. Lätt och gott. Recept från spisa. nu Rödbetor1,0 kilo Chèvre400,0 gram Pinjenötter150,0 gram Honung (flytande)0,5 dl Olivolja 2,0 msk FlingsaltKoka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i ca 25 minuter
Här kommer Anettes recept på naanbröden hon bjöd på till den indiska middagen. Naanbröd1 pkt torrjäst eller ett paket vanlig jäst, 50 gram3 dl vatten, fingervarmt8 dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olja2 tsk honung eller socker1 äggAtt garnera det nybakta naanbrödet med
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning
Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013. De utreder. Sök MatSkap på EGGSDen här hemsidan har väckt gamla minnen till liv hos flera i familjen
Vispa samman ägg, vätska, salt, peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och häll i smeten. Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Min yngsta son är som många andra ungdomar inte speciellt förtjust i skolmaten. För att han inte ska gå en hel dag utan att äta något alls eller äta godis har jag gjort den här varianten av en "nyttig" och energirik kaka så han i alla fall får i sig någonting
Nu börjar det bli dags att tänka på julmaten och något jag vill ha på julbordet är Kålrotslåda. Förra året hittade jag en superfin lchf-variant av lådan hos "Fisken Svea" och den ska jag göra i år också
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter