Mina favoriter

Mina favoriter

  • 17 Recept
Mina favoriter
Kyckling med mango chutneysås

Kyckling med mango chutneysås

Rör ihop grädde, creme fraiche, mango chatney och sambal oelek i en kastrull. Koka upp och lägg i kycklingen
KYCKLING PROVENCALE

KYCKLING PROVENCALE

Idag kommer en ny kategori här på bloggen. Min man har bestämt sig för Beach 2013 och därför kommer det att bli lite lättare mat här på bloggen
Kycklingpaj med smördeg

Kycklingpaj med smördeg

Börja med att rensa kycklingen. Behåll skinnet om du kan/ vill, annars måste du nog krydda på kycklingen lite
Skaldjurs flarn

Skaldjurs flarn

Gör så här. Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga och dela i lagom bitar. Grädda i 200° ca 5-10 minuter. SKAGENRÖRA
Skaldjur gillar vitlök, precis som vi!

Skaldjur gillar vitlök, precis som vi!

I går firades det bröllopsdag här i det Mårtenssonska köket, närmare bestämt den 8. e i ordningen och då är det tydligen gummibröllop
Laxrulle

Laxrulle

Kärna ur gurka, (annars blir det för vattnigt) riv morot och gurka grovt. Pressa ut en del av vattnet ur gurkan
Varmrökt lax med två såser

Varmrökt lax med två såser

Det här receptet på två såser till varmrökt lax är hämtat från Allt om mat. Jag hade det senast på Viktorias studentbuffé
Lyxig rödvinssås

Lyxig rödvinssås

Hacka schalottenlök, chili och vitlök. Stek detta mörkbrunt i en kastrull med olivolja tillsammans med rosmarin
Rabarberpaj med knäckig smak

Rabarberpaj med knäckig smak

Igår kväll hade vi grillpremiär i vår stuga. Ovanligt sent för premiär, förra året grillade vi första veckan i april
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. hinnor. Lägg dem i kylen så länge. Sätt ugnen på 175°C. Salta och krydda ankbrösten
Toscapäron

Toscapäron

Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker
Päronkaka med havregryn - diabetes

Päronkaka med havregryn - diabetes

Dela päronen i halvor på längden. Ta bort kärnhuset med en tesked och skär i skivor tvärs över. Fördela päronskivorna i botten på en ugnssäker form
Fransk päronpaj

Fransk päronpaj

Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter