Till nyår gjorde vi Gordon Ramsey´s recept på beef Wellington. Det är lite pyssligt och kan vara lite svårt om man aldrig har gjort det förut, men lönar sig då resultatet ger nöjda smaklökar och gäster
Jag är ett stort fan till Jamie Oliver och älskar hans matprogram. Han lagar sån enkel mat men med sån kärlek och inlevelse och man blir så sugen varje gång man ser honom laga sin mat
Till 2 pers använde viKött & bröd- ca 300g ryggbiff i skivor (eller annat gott nötkött)- 4 skivor av ett stort butiksbakat bröd (gärna lite rustikare sort, lantbröd eller liknande)- en näve färsk timjan (ca 1/2-1/3 av en planta som man köper i mataffären)Salsa- ca 200g rostad paprika på burk (vikt utan spad)- en näve färsk persilja (eller fryst hackad, den ska ändå hackas)- en skvätt balsamvinäger och olivolja- salt och pepparPå mackan- sallad- lökSås- 2 dl lätt creme fraiche- riven pepparrotHacka timjanen grovt och vänd köttet i hacket tillsammans med lite olja, salt och pepparHacka ihop salsan, smaka av med salt och peppar, ev lite socker om det är för mycket vinägersmakBlanda ihop creme fraiche och pepparrot efter smak, skiva lökenStek köttet till önskad stekgrad i tex en grillpanna, lägg det sedan i salsan och låt det vila/marinera några minuterSkär brödet i ca 2cm tjocka skivor, stek det - gärna i grillpanna med smörTa upp köttet ur salsan och skär det i ganska tunna skivor