Mina favoriter

Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter
Varm smörgåstårta till fredagsmyset

Varm smörgåstårta till fredagsmyset

Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Älggryta med Rödvinssmak

Älggryta med Rödvinssmak

ca 6 port. 0,8-1 kg grytbitar av älgkött (rådgjur, hjort, nöt fungerar bra). 3/4 dl vetemjöl. salt, peppar

Älgkalops 'Bourgignon'

Bryn köttet i matolja. Koka i låg och vid kastrull med vätskan, kryddorna och grönsakerna med locket på
Viltgryta med svamp och lingon

Viltgryta med svamp och lingon

Salta och peppra köttet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin stekyta runtom
Min bästa kalops

Min bästa kalops

Skär köttet i grytbitar. ( spar eventuella ben och låt koka med ). Bryn köttet i en stekpanna och lägg över i gryta
Kalops på älg

Kalops på älg

Klassisk rätt gjod på älgkött. Jag tycker om att ha mycket morötter i, men det gör du ju som du vill. Det sägs att det är en skånsk kalops när man har tillsatt morötter