Om du följer min blogg har du säkert lagt märke till att jag ytterst sällan bakar bröd utan har en förkärlek för frallor/rundstycken/portionsbröd eller vad man nu behagar att kalla dem
Jodå, kladdkakan var ätbar den också. Kanske lite väl kladdig, men ack så god. Detta är en kaka som måste stå i kylskåpet i minst 8 timmar innan den skärs upp
Ugn 175 grader2 äpplen2 nektariner1½ dl blandade nötter (vi har använt mandel och hasselnötter)1 handfull solroskärnorKanel + SockerMjölkfritt Margarin eller olja (helst då en neutral olja)Smöra en pajform med MF Margarin
Inga konstiga ingredienser och lätt recept, men va obs på att behandla degen med kärlek och inte dränka det med mjöl tills det blir helt kladdfritt, för då är risken stor att det färdiga brödet blir torrt
Det här brödet har jag bakat efter en mail förfrågan. Brödet passar utmärkt till dig som är glutenintolerant men också till dig som har spannmålsallergi
I det senaste numret av Hembakat finns det ett tips på Glutenfria Lyxbullar på läsarnas egen sida. Det receptet har jag provat i dag, den enda ljusa mjölmixen jag hade hemma var Sempers fin mix, så dom här bullarna kan ätas av dig med både glutenintolerans och spannmålsallergi