Lägg körsbärstomater (med lite olika färger), i en ugnssäker form. salt & peppar. Lägg upp pastan i djup tallrik och fördela rikiligt med tomatröra ovanpå
Häll dressingen över de rostade grönsakerna så fort du har tagit ut dem ur ugnen. Lägg potatisarna i den ugnsfasta formen medpalsternackorna och löken och blanda ordentligt
Lägg tomaterna på en smord långpanna med den skurna sidan upp. Blanda olivoljan med riven vitlök. Smaka av med salt och eventuellt en nypa socker och peppar och örtkryddor (timjan, basilika t ex)
Smält smöret på medelvärme tills det doftar nötigt och fått lagom med färg. Skala och dela palsternackorna till vilken form du vill, lägg dom i smord form, krydda
Rostad palsternacka med spenatpesto och stekt kycklingbröstDet ser inte ut att vara så mycket för världen, men att rosta palsternackor i ugnen ger inte bara en makalöst fantastisk doft – det smakar så gott också
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginen med tomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.