Tapas ska ätas i goda vänners lag, under lång tid och med mycket spanskt rödvin.  En del anser att tapas inte är â€rikig mat†för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna
Receptet säger att man ska/kan blanda några olika sorters chili men jag har kommit fram till att jag tycker att helt vanlig spansk peppar fungerar bäst, vill man sen att det ska se trevligare ut så kan man ju blanda färger lite
Hetta upp olivoljan i en gryta, stek vitlöken, löken, paprikan och tomaterna. Ingredienser för 4 pers600 g tonfisk pâ burk4 stora potatisar4 stora tomater2 tsk chili pâ burk1 stor lök2 klyftor vitlök1 tsk timjan2 lagerblad2 dl torrt vitt vin1 msk paprikakrydda1 paprikapersiljasalt o pepparSkala potatisarna och skär den i bitar
Spanska Vitlökskräkor. -) Jisses så mycket mat och hur skulle vi orka äta upp allt. Spansk Tortilla. Det blev ändå mycket mat över men det blir gott att ha i veckan
Du behöver3 burkar kikärter1 kruka basilika1 guk lök, finhackadolivoljavitlöksklyftor1 burk krossade tomater(3-4tomater, i tärningar)2-4 msk tomatpuré1 msk socker + 1 msk saltsaft av ½ citronvattensalt + pepparGör så härFräs löken i en stor kastrull, strö över spiskummin och hackad basilikaTillsätt pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och tomat-tärningarna, samt socker och salt. 1 burk krossade tomater. 3-4 tomater. 2-4 msk tomatpuré
I dag bakas det klassiska spanska muffinsar med mandelmjöl och citron i. De är underbart goda och är lite mer att bita i än de svenska och lite fastare i konsistensen
Inspirationen till den här rätten har jag hämtat från den spanska nationalrätten paella som jag korsat med den klassiska italienska risotton, för att sedan göra en tvist på alltihop
2st Färdigförbakta kylda pizzabittnar med tomatsås, ca 18-20cm i diameter1dl Inlagda marinerade grönsaker (squach, soltorkade tomater, kronärtskocka, vitlök)4st Spanska jumbo oliver1/2dl Fårost lätt smulad1tsk Oregano, smuladLite bladpersiljaSåhär kan man göra
Det är helt fel enligt spanska husmödrar, åtminstone i södra Spanien. Ägget gör ju soppan matigareOm man lagar bara 1 portion kan man förlora ägget direkt i soppan