Denna härliga rödkålssalladmed apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t. Blanda rödkålen med apelsin, ringla över rapsolja, vinäger och krydda med peppar, blanda ihop allt i en skål
Dagens lunch med bulgur, kalkon och fetaost fick också sällskap av rödkålssalladen (jag hade förresten börjat äta när jag kom på att jag kunde ta en bild, därav den illa tilltygande kalkonbiten )
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssallad med rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssalladmed apelsin, spenat och granatäpple
Denna skotska plum pot med apelsin och russin är däremot helt ljuvlig – tillräckligt mild för att passa på frukostfrallan, men samtidigt så smakrik att den också trivs tête-à-tête med en skiva lagrad hårdost framåt kvällskvisten
Den som råkar vara på plats (ofast min syster enär hon bor där) får kallt räkna med att checka in en extra resväska fylld med julgott på flyget till Sverige, annars kommer resten av familjen giva den tomhänta på moppo
Grundreceptet kommer från boken "The Violet Bakery Cookbook", med en hel del ändringar av mig. Russin kan också bytas ut mot mörk choklad vilket blir supergott i
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. 6 st ägg. 3 dl strösocker. Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver
Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finaste skivan på matberedaren). Lägg rivet i en rätt stor skål, tillsätt gräddfilen och blanda noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.