Under förra veckan var jag i Näsbyholm eftersom jag just nu jobbar i ett projekt med Skabernäs lamm. Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog
Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent
Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Foto. Jurek Holzer. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Sätt ugnen på 200°. Smörj en pajform med smör. Lägg hallonen i formen och strö över 3 msk socker. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Jag hade tänkt mig fyra bröd men det blev ett långpannebröd. Älskar de frasiga kanterna som surdegsbrödet ger och med detta ”långpannebröd” som det faktiskt blev så vet jag inte om det blev ännu godare än en vanlig limpa
Till midsommarkalaset testade jag att göra varm brietårta, något jag varit nyfiken på väldigt länge. Jag valde att toppa den med körsbärstomater, torkad frukt, cashewnötter och pumpakärnor
Vår förrätt i söndags var Matplatsens Skagencheesecake (även om jag såklart inte följde receptet riktigt med gelatinet och fick ett annat utseende) Och kavring hittade jag inte så det blev ett annat grovt bröd Jättegod
Dessa godbitar har jag förberett till midsommarkalaset. Perfekt när det är många barn och flera sötsugna vuxna Denna kaka har hängt med ett bra tag, en sån där man plockar fram som ett säkert kort
Hej på er. Det var ingen särskilt spännande utröstning igår. Danmark var ju en solklar vinnare. Jag har laddat ner låten på spotify och skall lyssna på den när jag springer nästa gång