Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Det är förvisso Köttfri måndag idag, men i stället för ett vanligt vegetariskt recept väljer jag att bjuda på den utlovade tårtan som kan passa att fira in våren med
(Glutenfri). Det här med att baka glutenfritt är inte det lättaste alla gånger. Den här pajen såg helt misslyckad ut i ugnen, degen liksom smälte ut och det såg inte klokt ut
Supersmarrig naturligt glutenfri blåbärspaj som blir knäckig i kanterna och lite lösare i mitten. Låt stå några minuter längre i ugnen om du vill att hela pajen får en knäckig yta
Gillar ni äppelkakor av det lite rustikare slaget. I så fall tycker jag att ni ska titta hitåt. Vi hade ett överflöd av äpplen i vår trädgård i höstas, och det gällde att försöka variera sig på äppelkakefronten
Idag provade jag att byta ut äpplen mot blåbär i en paj jag brukar göra. Resultatet blev helt ok, men den gör sig nog ännu bättre tillsammans med svenska trädgårdsäpplen
Placera skinkan på en plåt som täckts med bakplåtspapper och låt den bli knaprig i ugnen på 120 °C. Koka Barilla Penne Rigate i rikligt med saltat vatten tills den är ”al dente”
Inte ens mina älskade pajer behöver jag vara utan nu när jag är glutenintolerant. Det här är ett av mina favoritrecept på smulpaj, där jag ersatt vetemjölet med glutenfri mjölmix
Stackars oss. Vi hade lite lingon och blåbär som måste användas, så jag konsulterade genast Leila Linholms A Piece of Cake, där jag hittade följande recept som verkade lovande
En mardröm för nötallergiker men en delikatess för glutenallergiker eller kolhydratjägare. Själv är jag varken eller men njuter likväl i fulla drag av denna blåbärspaj som skiljer sig väldeliga i smak från den traditionella smulpajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.