Så har jag dessutom massa grönsaker över som jag kan äta till helgens måltider. Till fredagens middag beslöt jag mig för att passa på och laga mer mat än vad vi skulle äta
Det hela går ut på att man grillar två gånger under kommande långhelg, och lägger på en hel del extra grönsaker, fisk och kött på grillen än man äter upp just då (kolen är ändå varm och det är mysigt att stå vid grillen så varför inte
Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare
Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn
Fördela resten över hela kalkonen. Salta och peppra extra över hela. Efter julens magsjuka så har vi nu kvicknat till och vi har haft en liten minijulafton här hemma med familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.